Hamsterin häkki, joka ei vie ruokahaluasi

Hamsterin häkki, joka ei vie ruokahaluasi Posted on marraskuu 6, 2022

Siivoton hamsterin häkki vie helposti ruokahalun, etenkin jos häkki on sijoitettu lähelle ruokailutiloja. Hamsterin häkki alkaa nimittäin nopeasti haista erittäin epämiellyttävästi, ellei sen hygieniasta pidetä tarkkaa huolta. Myös sellainen hamsterin häkki, jossa hamsterilla on selkeästi tukala olla, vie helposti eläinrakkaan ruokailijan ruokahalun, sillä kuinka eläinrakas henkilö voisi mitenkään nauttia ruuasta, kun pieni olento kärsii vieressä? On siis erittäin tärkeää panostaa sellaiseen häkkiin, jonka hygienia on kunnossa ja jossa hamsterilla on hyvä olla! Mitä siis tulee ottaa huomioon ja mistä tällainen hamsterin häkki löytyy?

Huomioi valinnassa

Valitse mahdollisimman tilava hamsterin häkki lemmikillesi. Hamsteri kaivaa ja kiipeilee mielellään, ja on tärkeää, että se saa toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään. Kannattaa siis valita sellainen hamsterin häkki, jossa on riittävän korkea pohja. Näin pohjapurut eivät lentele ympäriinsä viemään ruokahaluasi ja sotkemaan kotiasi ja häkin pohjalle on mahdollista laittaa riittävän paksu kerros kuiviketta tarjoamaan hamsterille mahdollisuus kaivaa ja piiloutua. Kuivikkeen lisäksi hamsterille kannattaa varata juoksupyörä, pesäkoppi ja vaikkapa talouspaperirullia, joissa se pääsee juoksentelemaan ja joihin se voi halutessaan piiloutua. Varmista myös, että valitsemasi hamsterin häkki on mahdollisimman helppo siivota, jotta hajuhaitat pysyvät poissa ja jottei häkin siivoaminen ole liian vaikea urakka. Jos häkki on esimerkiksi vaikea purkaa helposti siivottaviin osiin, nousee kynnys ryhtyä siivousurakkaan, jolloin häkin siivousväli voi venyä kohtuuttoman pitkäksi ja hamsterin häkki voi alkaa haista.

Tarjolla on myös upeita monikerroksisia häkkejä, joissa tilaa on jatkettu ylöspäin. Joissakin häkeissä on jopa valmiita putkistoja, joissa hamsteri pääsee vilistämään. Valitessasi sopivaa hamsterin häkkiä verkkokaupassa, kannattaa tutustua myös verkkokaupan muiden asiakkaiden häkeille antamaan palautteeseen. Aidot asiakaspalautteet kertovat nimittäin erityisen hyvin mitkä ovat häkin parhaat ominaisuudet ja mikä häkissä on mahdollisesti pielessä. Näin voit jopa välttää pahimmat häkin ostamisen sudenkuopat. Häkin ostamisessa ei kannata pihistellä, sillä lemmikkisi tulee viettämään siellä suuren osan elämästään! Ja vaikka hamsterin häkki olisi miten suuri ja upea tahansa, kannattaa hamsteri tästä huolimatta päästää säännöllisesti ulkoilemaan häkistä vapaana kodin lattioilla – toki tarkan valvonnan alaisena!

Mistä hamsterin häkki kannattaa tilata?

Hamsterin häkki kannattaa tilata Zoo.fi-verkkokaupasta, sillä tilaamalla häkin netistä säästät aikaa ja vaivaa. Saatat säästää samalla myös rahaa, etenkin, jos häkin hakeminen eläinkaupasta vaatisi pitkien matkojen liikkumista paikasta toiseen. Zoo.fi-verkkokaupassa on helppo selata erilaisia hamsterin häkkejä ja vertailla niitä keskenään. Näin voit tehdä erityisen hyviä löytöjä. Hamsterin häkki on helppo ostaa Zoo.fi:lta jopa siinä tapauksessa, ettei sinulla ole omaa autoa!

Kun sopiva hamsterin häkki on löytynyt, voit tilata samassa paketissa myös hamsterille sopivat kuivikkeet sekä pesätarvikkeet. Ne ovat hamsterin hyvinvoinnin kannalta erityisen tärkeitä, joten niistä ei kannata tinkiä! Tilaa samalla myös lemmikkisi tarvitsemaa ruokaa, herkkuja, jyrsintätikkuja, ruokailutarvikkeita, vesipullo ja hamsterille sopivia leluja sekä muita aktivointitarvikkeita. Saatat tarvita myös jonkinlaisen kuljetusvälineen lemmikillesi ja myös näitä välineitä löytyy hyvä valikoima Zoo.fi-verkkokaupasta. Ostamalla mahdollisimman paljon kerralla säästät aikaa ja vaivaa ja varmistat, että lemmikillä on kotonasi optimaaliset puitteet, kun se vihdoin saapuu kotiisi. Samalla varmistat, että oma ruokahalusi säilyy, vaikka lemmikkisi olisi lähelläsi myös silloin, kun nautit omista herkkuaterioistasi.

magnetism