Maista suussa sulavaa italialaista jälkiruokaa

Maista suussa sulavaa italialaista jälkiruokaa Posted on joulukuu 12, 2022

Kuinka monta italialaista jälkiruokaa sinä tunnet? Italia yllättää pehmeillä, mutta samalla ihanan täyteläisillä jopa voimakkailla makuelämyksillään. Perehdytään tällä kertaa helposti valmistettaviin ja ihania makuelämyksiä tuoviin jälkiruokaherkkuihin. Mikä kyseisistä makuelämyksistä valmistetaan ensin? Katsotaanpa reseptejä hieman tarkemmin.

Pannacotta saa veden kielelle

Jokainen italialaisen ruoan ja kulttuurin ystävän tuntee varmasti pehmeän, hyytelösokerilla ja liivatteella hyydytetyn makunautinnon. Tiedätkö mitä italialainen sana “pannacotta” itse asiassa tarkoittaa? Se tarkoittaa jotakin todella pehmeää, ihanan makuista ja monikäyttöistä, eli mitäpä muutakaan kuin kermaa, ja vielä keitettyä sellaista.

Pannacotta valmistetaan yleensä kuohukermasta, jolloin siitä tulee todella ihanan täyteläistä. Pannacottaa voi valmistaa myös jogurtista, jolloin siitä saa kuohkeaa ja hieman erityyppistä kuin perinteisesti valmistettuna. Minkälaisen pannacotan sinä haluaisit nauttia? Pannacotan suosituimpia makuja ovat vanilja, vadelmahillo, kahvi ja lakritsi.

Herkullisimmillaan pannacotta on silloin, kun se on hyytynyt viileässä tarpeeksi kauan aikaa, eli käytännössä ainakin kahden tunnin ajan. Todelliset herkkusuut valmistavat pannacotan jo edellisenä iltana ja nauttivat sen aamiaispöydällä höyryävän italialaisen kahvin, kuten vaikkapa

Caffè lungo -espresson kera.

Semifreddo – ihanaa italialaista jäädykettä vai jäätelöä?

Italia on monenlaisten herkullisten jäätelöiden maa. Jäätelö, eli italian kielellä gelato on herkku, jota jokainen voi valmistaa juuri oman makunsa mukaan. Italiasta hilloja ja mausteita löytyy jos jonkinlaisia. Semifreddo on perinteinen jäätelön ja jäädykkeen maistuva kohtaaminen, eli risteytys. Perinteinen italialainen jäätelö on suomalaista jäätelöä pehmeämpää, hitaammin sulavaa ja tiiviimpää. Haluatko siis jälkiruoaksi perinteistä gelatoa vai hieman kevyempää, mutta erittäin maistuvaa semifreddoa?

Semifreddoa syödään Italian lisäksi myös muualla Euroopassa aina Suomessa asti. Semifreddo sopii juhlaan ja arkeen, joten miksi et nauttisi sitä ystävien kera lämpöisenä kesäpäivänä maistuvan grilliaterian jälkeen? Mukava kesäpäivä ei juuri muuta vaadi. Semifreddo on kuin luotu juuri suomalaiseksi jälkiruokaherkuksi, sillä suosituimpia semifreddo makuja ovat puolukka ja kuningatar, eli mustikka-vadelma semifreddo. Ja loppujen lopuksi vielä se mukavin asia, eli aitoon semifreddoon tarvittavat aineosat löytyvät helposti vaikka lähikaupasta. Suussa sulava semifreddo valmistetaan kananmunista, sokerista ja kermasta, jossa tuloksena on makuelämyksiä hellästi hivelevä italialainen jälkiruokaherkku. Tervetuloa siis Italiaan – Benvenuto in Italia. Jälkiruokanne on valmis, olkaa hyvä!

magnetism