Kotimaiset raaka-aineet kunniaan

Kotimaiset raaka-aineet kunniaan Posted on kesäkuu 7, 2018

Kotimaiset vihannekset ovat parhaimmillaan

Kotimaisuus on pinnalla ruoanlaitossa. Lähes kaikkien raaka-aineiden halutaan olevan suomalaisia, koska silloin voidaan jäljittää, mistä ne tulevat. Suomalaiset raaka-aineet ovat jo pitkään olleet joukko jo kauan sitten käytettyjä raaka-aineita, joista on voitu tehdä hyvää ja täyttävää ruokaa. Kun suomalaisen ruoan juuret juontavat kauas ja väliin on mahtunut pulavuosia, on raaka-aineista opittu ottamaan kaikki hyöty irti. Suomalaisia raaka-aineita kannattaa ostaa satokauden mukaan. Silloin ne ovat parhaimmillaan ja halvimmillaan. Suomalaisten suosikkeja kotimaisista raaka-aineista ovat nauris, peruna, ohra, ruis, maito ja lihatuotteet. Tosin liha on alkanut menettää arvostustaan. Lihan tuotanto kasvaa ja sitä tuotetaan vuosi vuodelta enemmän. Suomalaiset eivät kuitenkaan enää arvosta lihaa samalla tavalla kuin sodan jälkeen, vaan siitä on tullut itsestäänselvyys.

Ruis pitää pintansa

Ruista käytetään paljon

Suomalaiset syövät paljon leipää. Sitä syödään niin välipalana kuin jokaisen ruoan yhteydessä. Sen vuoksi ei ole ihmekään, että monet viljat kuuluvat suomalaisten jokapäiväiseen ruokavalioon. Esimerkiksi ruista käytetään puurojen ja leivän valmistukseen. Ruisleipä onkin suomalaisten eniten syömä leipä. Se maistuu kaikille aina pienistä lapsista aikuisiin asti. Monet suomalaiset lapset maistavatkin ensimmäisenä leipänään juuri ruisleipää. Ruisleipä takaakin kaiken sen, mitä pienet lapset tarvitsevat kasvaakseen. Lapset tarvitsevat kuitenkin paljon muutakin. lastentarvikkeiden asiantuntija tietää enemmän siitä, mitä lasten kasvatukseen kuuluu, mutta yksi asia on varma. Jos lapset eivät saa monipuolista ruokaa, eivät he kasvakaan odotusten mukaisesti.

Peruna kuuluu moneen ruokaan

Perunaa on käytetty Suomessa raaka-aineena aina 1700-luvulta lähtien. Ei siis ole ihmekään, että siitä on opittu valmistamaan niin monia eri ruokalajeja. Perunaa on helppo kasvattaa, sillä se selviää todella haastavissakin olosuhteissa. Perunaa voi keittää, paistaa, höyryttää, lohkoa ja täyttää. Näiden lisäksi siitä voi tehdä muusia, mikä onkin monen suomalaisen suosikkiruoka. Ruoan kotimaisuus raaka-aineissa näkyy myös hinnassa. Kotimaiset tuotteet ovat varsinkin satokauden ulkopuolella hieman kalliimpia. Tämä koskee myös perunaa. Sen vuoksi monet kasvattavatkin sitä itse talven varalle.

magnetism