Kun ruuan syömisestä tulee mörkö

Kun ruuan syömisestä tulee mörkö Posted on helmikuu 22, 2017

 

Nykyaikainen elämä keskittyy yllättävän paljon ruuan ympärille; ympäristömme on täynnä ruokaan liittyvää mainontaa ja yhä useammalla kanavalla puhutaan erilaisista ruokavalioista ja -dieeteistä. Kuitenkin myös ruokaan ja syömiseen liittyvät ongelmat ovat ehkä yleisempiä kuin koskaan.

Anoreksia nervosa on vaarallinen sairaus

Anoreksia nervosaa sairastavan henkilön kehonkuva on vääristynyt ja tällainen henkilö saattaa kokea olevansa lihava, vaikka olisi langanlaiha. Ruoka ja syöminen alkavat viedä anoreksiaa sairastavan henkilön mielessä aivan liian suuren osan. Erityisesti syömisen välttäminen mitä mielikuvituksellisimmin keinoin on tyypillistä anorektikolle, joka saattaa kyllä mielellään valmistaa ruokaa tai leipoa herkkuja läheisilleen, mutta jättää itse mielellään loihtimansa herkut syömättä.

Pohjimmiltaan anoreksia on psyykkinen sairaus, joka vaatii vakavimmillaan sairaalahoitoa. Ruokaan normaalisti suhtautuvan henkilön on vaikea ymmärtää, miksi kukaan haluaa ehdoin tahdoin näännyttää itsensä nälkäkuoleman partaalle, mutta tämä vain osoittaa sen, kuinka sairaus hallitsee anorektikon ajattelua. Voidaankin sanoa, että ruuan syömisestä tulee anorektikolle mörkö, jota hän pyrkii välttelemään kaikin keinoin. Ruuan välttämisen lisäksi anorektikko saattaa myös liikkua kohtuuttoman paljon, mikä saattaa johtaa nopeaan laihtumiseen.

Bulimia on toinen yleinen syömishäiriö

Anoreksia nervosan rinnalla bulimia on toinen yleinen syömishäiriö. Jos henkilöllä on tämä häiriö, hänelle ovat tyypillisiä sekä ahmimiskohtaukset että syödyn ruuan oksentaminen. Jos huomaat, että ruuan syömisestä on tullut läheisellesi mörkö, yritä hankkia apua mahdollisimman nopeasti.

magnetism