Millainen ruoka on trendikästä vuonna 2017?

Millainen ruoka on trendikästä vuonna 2017? Posted on kesäkuu 27, 2017

 

Kun puhutaan trendeistä, puhutaan useimmiten vaatteista tai sisustuksesta, mutta myös ruuan osalta esiintyy toki trendejä. Jos haluat tietää, millainen ruoka on trendikästä tänä vuonna, jatka sivumme lukemista. Olemme koonneet tälle sivulle muutaman ajatuksen “vuoden 2017 ruokatrendeihin liittyen.

Suosi Lähi-idän makuja, jos haluat olla trendikäs

Vuoden 2017 eräs trendikkäimmistä suuntauksista on Lähi-idän makujen suosiminen. Erilaiset kasvisruuat sekä herkulliset liharuuat ovat kotoisin Lähi-idästä ja ellet ole vielä tutustunut alueen keittiöön, kannattaa se tehdä viimeistään nyt. Suuntaa vaikkapa kirjastoon tai ruuanvalmistuskurssille.

Käytä lihaa harkiten ja suosi kasvisruokia

Lihaa sisältävän ruuan tuottaminen kuluttaa huomattavasti enemmän luonnonvaroja kuin kasvisruuan tuottaminen. Tämä on hyvä syy suosia kasvisruokaa. Tänä vuonna se on myös erityisen trendikäs valinta. Luonnonvarojen kulutuksen lisäksi sekaruokavalio sisältää myös monia eettisiä kysymyksiä, jotka liittyvät tuotantoeläinten julmaan kohtaloon. Tämä on toinen erityisen hyvä syy suosia kasvisruokavaliota. Jos syöt lihaa, kannattaa valita luomuvaihtoehto.

Vaikket ryhtyisikään täydelliseksi kasvissyöjäksi tai vegaaniksi, pidä vaikkapa kasvisruokapäiviä. Saatat huomata, että kasvisruoka onkin yllättävän monipuolista ja herkullista. Kasvisruuasta pyritäänkin valmistamaan yhä herkullisempaa ja monipuolisempaa, jotta se maistuisi myös yhä useammalle sekasyöjälle. Jotta tähän pyrkimykseen päästäisiin, on kasvisruuan valmistuksessa alettu käyttää yhä useammin sellaisia valmistusmenetelmiä, joita on perinteisesti käytetty liharuokien valmistuksessa.

Käytä lasitölkkejä luovalla ja kestävällä tavalla

Nyt on muotia käyttää lasitölkkejä jopa kattauksessa. Tämä on hyvä uutinen sinulle, joka haluat luoda trendikkäitä kattauksia pienellä budjetilla. Esimerkiksi hillopurkeista ja lastenruokapurkeista saa kauniita kattausastioita, kun vain käytät hieman mielikuvitustasi. Kokoa vaikkapa salaatti kerroksittain purkkiin ja luo värikkäitä kokonaisuuksia. Läpinäkyvät purkit herkuilla täytettyinä ovat myös oivallisia lahjaideoita.

Kestävän kehityksen huomioiminen elämän eri osa-alueilla on nyt erityisen trendikästä, joten kierrätysmateriaalien käyttäminen sopii hyvin tähän tavoitteeseen. Tästäkin syystä lasipurkit ovat oivallinen valinta kattauksen näyttäviksi komponenteiksi sen lisäksi, että niistä saa helposti kauniita kokonaisuuksia. Lasi on myös oivallinen materiaali siinä mielessä, ettei siitä liukene lämmetessäkään haitallisia yhdisteitä, kuten esimerkiksi muovista.

Suomen 100-vuotisjuhla näkyy kotimaamme ruokatrendeissä

Suomi täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 100 vuotta. Tämä näkyy totta kai myös kotimaamme ruokatrendeissä. Nyt suomalaiset perinneruuat ovat taas muotia. Esimerkiksi lappilaisen keittiön taidonnäytteet ja suomalaisen puhtaan luonnon antimet saavat todennäköisesti näkyä tämän vuoden ruuanlaitossa aitopaikalla. Tänä vuonna Suomi on muutoinkin erityisen näkyvillä juhlavuotensa ansiosta. Tämä onkin Suomelle oivallinen tilaisuus tuoda omia ruokaperinteitään esiiin. Suomalaista ruokaa haukutaan valitettavan usein mauttomaksi ja liian yksinkertaiseksi, vaikka parhaimmillaan suomalainen ruoka on erityisen herkullista ja näyttävää. 100-vuotiaan Suomen onkin jo aika nousta maailman ruokakulttuurien kartalle.

magnetism