Millaisia komponentteja kuuluu pohjois-afrikkalaiseen keittiöön?

Millaisia komponentteja kuuluu pohjois-afrikkalaiseen keittiöön? Posted on toukokuu 10, 2017

Pohjois-afrikkalainen keittiö on erittäin monipuolinen keittiö, jossa näkyy myös alueen välimerellisyys. Kokeile vaikkapa pohjois-afrikkalaista kvinoasalaattia, joka on samanaikaisesti sekä makeaa että suolaista. Salaattiin tulee kesäkurpitsaa, munakoisoa, valkosipulia, öljyä, suolaa sekä mustapippurirouhetta. Tämän lisäksi salaattiin lisätään pilkottua avokadoa, kanelia, sitruunamehua sekä öljyä. Lopuksi salaattiin sekoitetaan silputtua minttua ja korianteria, kevätsipulinvarsia, taateleita sekä pähkinöitä. Jos haluat lisää vinkkejä pohjois-afrikkalaisen keittiön saloihin, jatka ihmeessä tämän sivun lukemista.

Taginet hurmaavat tuoksullaan ja maullaan

Sanaa tagine voidaan käyttää sekä ruuasta että ruuanvalmistusastiasta. Tagine on usein erittäin kaunis ja koristeellinen kannellinen savipata. Padassa valmistuu helposti erityisen herkullista ruokaa.

Couscous on perinteistä pohjois-afrikkalaista ruokaa

Couscous on hieman riisiä muistuttava tyypillinen pohjois-afrikkalainen ruoka, jota saatetaan tarjota liha-kasviskastikkeen tai jopa pelkän piimän kera. Ruuan valmistaminen vaatii hieman aikaa, koska couscous-jyvät irrotellaan toisistaan käsien välissä hieromalla ja ne kypsennetään höyryttämällä.

Sitruunasorbetti on hurmaava algerialainen kesän piristysruiske

Kun aurinko porottaa armottomasti ja lämpötila kohoaa hellelukemiin, ovat hyvät viilennysneuvot tarpeen. Algeriassa sitruunasorbetti on erityisen suosittua – eikä suotta; se viilentää ja piristää mukavasti lämpimänä päivänä. Sitruunasorbetin lisäksi myös runsaasti makeutettu sitruunamehu on Algeriassa erityisen suosittua.

Shorba on perinteinen pohjois-afrikkalainen keitto

Shorba on perinteistä pohjois-afrikkalaista keittoa, josta löytyy monia muunnelmia. Jos haluat oppia valmistamaan maistuvaa shorbaa, etkä tunne ketään pohjois-afrikkalaista loistavaa kokkia, kannattaa vierailla lähikirjastossa tai etsiä hyviä reseptejä internetistä.

Ruokakulttuurin muutos Pohjois-Afrikassa

Algeriassa erityisen suosittu kanava kotiäitien keskuudessa on Samira-tv, jonka reseptejä on mahdollista löytää myös netistä. Vaikka kanavalla puhutaan arabiaa, pääsee resepteistä melko helposti kärryille jo muutaman perussanan ymmärtämällä. Länsimaisen keittiön vaikutukset alkavat jo näkyä myös Pohjois-Afrikassa ja esimerkiksi Algeriasta saa jo aivan yleisesti vaikkapa macaronseja. Myös kiinnostus muiden maiden ruokakulttuureja kohtaan on alkanut lisääntyä, vaikkakin moni perinteinen nainen tuntuu yhä pitävän tiukasti kiinni vanhoista ruokaperinteistä.

magnetism