Superfoodeista potkua elämään

Superfoodeista potkua elämään Posted on maaliskuu 25, 2017

 

Osa ruuista sisältää niin uskomattoman määrän terveydelle hyviä ominaisuuksia, että niitä kutsutaan ylistävästi superfoodeiksi. Tällä sivulla kerromme hieman lisää muutamasta erityisen hyvästä superfoodista.

Superfoodeja löytyy lähempää kuin uskotkaan

Monesti superfoodeista puhuttaessa vedetään esiin sellaiset superfoodit kuten ginseng, baobab ja acai-marja, mikä saattaa jopa hieman hämmentää tavallista suomalaista kuluttajaa. Aina ei kuitenkaan ole välttämätöntä suosia näitä kaukaa rahdattuja ulkomaisia marjoja tai muita ruoka-aineita, koska meiltä löytyy superfoodeja omastakin takaa – niitä saattaa löytyä jopa lähempää kuin uskotkaan – kenties jopa omasta lähimetsästä. Mustikka on nimittäin erinomainen superfood. Se sisältää runsaasti vitamiineja ja on tämän vuoksi erityisen arvostettu marja. Tämän lisäksi marjaretki lähimetsään voi olla monelle erityisen antoisa ja mieleenjäävä kokemus – voipa sellaisen järjestäminen olla jopa keino tarjota lapsille mielekästä ja elämysrikasta tekemistä pienellä budjetilla.

Granaattiomena on herkullinen superfood

Myös granaattiomenaa pidetään superfoodina sen sisältämien runsaiden vitamiinimäärien ansiosta. Erityisen herkullisia granaattiomenat ovat satoaikaan niissä maissa, joissa niitä kasvatetaan. Jos sinulla siis on mahdollisuus vierailla tällaisissa maissa granaattiomenan satokaudella, kannattaa ihmeessä nauttia granaattiomenoita mahan täydeltä. Usein kuulee sanottavan, että omena päivässä pitäisi lääkärin loitolla, mutta granaattiomenan kohdalla voidaan todella sanoa, että niiden nauttimisella on positiivisia vaikutuksia terveyteen. Granaattiomena ei olekaan saanut turhaan superfood-kunnianimeä, vaan on nimensä ehdottomasti ansainnut!

magnetism