Oma ravintola lainarahalla

Oma ravintola lainarahalla Posted on marraskuu 14, 2020

Unelma omasta ravintolasta on varmasti käynyt monen ravintola-alan ammattilaisen mielessä. Ravintola-ala on moniin muihin aloihin verrattuna kuitenkin täynnä kilpailua, joten on tärkeää, että ennen ravintolan pystyttämistä yrittäjällä on kasassa kaikki, mitä uuden ravintolan saapuminen tälle suositulle alalle vaatii.

On sanomattakin selvää, että ravintolan pystyttäminen vaatii yrittäjien osaamistaitojen lisäksi myös taloudellisia resursseja eli rahaa. Summat uuden ravintolan perustamiseksi nousevat yleensä niin suuriksi, että monelta yrittäjältä ei löydy taskun pohjalta riittävästi omaa pääomaa yritystoiminnan aloittamiseksi. Omaa pääomaa voidaan tässä tapauksessa täydentää esimerkiksi sijoituksilla, starttirahalla tai hakemalla lainaa.

Yrityslainaa omaa ravintolaa varten

Sekä Suomen valtio että monet yksityiset tahot tukevat uusia yrityksiä monella eri tapaa. Samalla on kuitenkin totta, että valtion tai yksityisten tahojen myöntämien tukien saaminen on hankalaa, sillä hakijoita samalle tuelle voi olla samaan aikaan useita satoja. Lisäksi kriteerit tämän tuen saamiseksi ovat suuret; kriteerinä voi esimerkiksi olla ainutlaatuinen liikeidea tai uusi tuote tai palvelu, jolla ei ole vielä samalla alalla muita kilpailijoita.

Monet ravintola-alan yrittäjät päätyvätkin tästä syystä usein lainarahan hakemiseen. Yrityslainaa voikin hakea tänä päivänä usealta eri rahalaitokselta samaan aikaan. Ongelmana tarjonnan monipuolisuudessa on kuitenkin se, että useiden lainatarjousten vertaaminen ottaa oman aikansa. Tällöin apuun saapuu Sambla.fi, joka tarjoaa ilmaisen ja helpon yrityslainojen vertailupalvelun. Sivuston kautta uudet ravintola-alan yrittäjät voivat vertailla kymmeniä lainatarjouksia helposti keskenään ja valita niistä kaikkein edullisimman, omaan tilanteeseen parhaiten sopivan lainan.

Yrityslainalla mahdollisuuksia ja vastuuta

On tärkeää, että yrittäjä näkee yritykselle tulevaisuuden. Lainarahan tarkoituksena on saada liiketoiminta käyntiin, mutta sen tehtävänä ei ole missään tapauksessa rahoittaa liiketoimintaa pitempiä aikoja. Yrityslainan takaisinmaksuajat kannattaa myös suunnitella niin, että lainan kuukausierät eivät olisi liian pieniä, eivätkä liian suuria. Lisäksi lainaa kannattaa pyrkiä lyhentämään hyvinä kuukausina myös normaalia enemmän, jolloin lainan kokonaisvaltainen takaisinmaksuaika lyhenee korkoineen ja kuluineen.

Lisäksi on hyvä suunnitella etukäteen, mihin kaikkeen lainaa tarvitaan, jotta sitä ei oteta liian vähän tai liian paljon. Yrityslainojen vertailu on myös erittäin tärkeää, sillä tällä tapaa jokainen uusi ravintola-alan yrittäjä löytää itselleen kaikkein edullisimmalla korolla varustetun ja sopivimman lainatarjouksen.

magnetism