Rakenna kesäkeittiö ensi kesänä

Rakenna kesäkeittiö ensi kesänä Posted on lokakuu 25, 2020

Kesäkeittiöt ovat aivan ihania paikkoja valmistaa ruokaa ja myös nauttia ihanista kesäilloista yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Jos sinulla ei ole vielä kesäkeittiötä, kannattaa sen rakentamista ensi kesänä harkita. Kesäkeittiö maksaa taatusti itsensä takaisin, sillä se on niin mukava paikka ja ikään kuin ylimääräistä tilaa kotiin. Kesäkeittiön voi rakentaa kokonaan itse, eli sen rakentamiseen ei tarvita suurta budjettia. Kaiken tarvittavan puutavarasta ja työkaluista lähtien tarjoaa Byggmax, joka on rakentajan asialla. Jos itselle ei ole paljoa rakennuskokemusta, voi avuksi pyytää vaikka sukulaisia tai ystäviä. Näin kesäkeittiö valmistuu näppärästi.

Vinkkejä kesäkeittiöön voi löytää netistä. Toisille riittää yksinkertainen keittiö, jossa on hieman tilaa laittaa ruokaa sekä erillinen tila ruokapöydälle. Toiset taas haluavat suuren kokonaisuuden, jossa voi valmistaa aterian isommallekin porukalle. Kesäkeittiön ympärille voi rakentaa myös lasitetun tilan, jolloin siitä tulee suojaisa ja lämmin paikka. Kaikki on siis itsestä kiinni. Omaan kotiinsa voi loihtia vaikka millaisen kesäkeittiön, joka taatusti tarjoaa mukavia hetkiä. Kesäkeittiö voi olla joko kodin välittömässä yhteydessä vaikka terassilla. Jos tähän on mahdollisuus, säästää se aina aikaa. Tällöin kesäkeittiölle ei tarvitse luoda perustuksia, sillä ne löytyvät jo valmiiksi. Toisaalta kesäkeittiö voi sijaita hieman kauempana talosta, jolloin siitä tulee ikään kuin oma tilansa. Nämä kaikki ovat makuasioita, joten jokainen löytää suunnittelemalla taatusti itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Paviljongin rakentaminen kesäkeittiön ympärille

Kesäkeittiön voi viedä vielä uudelle tasolle rakentamalla paviljongin sen ympärille. Paviljongin rakentaminen aloitetaan perustuksista. Perustukset ovat rakennuksen kuin rakennuksen tärkein asia, sillä hyvän perustukset avulla itse rakennus pysyy paikallaan. Paviljongin perustukset eivät vie paljon aikaa, sillä yleensä paviljongin pinta-ala ei ole kovin monta neliötä. Paviljongille voidaan rakentaa joko lautalattia tai asettaa laatat. Lautalattia on jalalle lämpimämpi ja tuo muutenkin kotoisamman tunnelman. Laatat ulkotiloissa eivät muutenkaan ole ehkä paras ratkaisu, sillä ne reagoivat lämpötilojen vaihteluun huomattavasti. Kuumana kesäpäivänä laatat voivat pahimmillaan olla polttavan kuumia, kun taas viileämmällä säällä ne muuttuvat kylmiksi.

Kun paviljongin perusta ja lattiataso on kunnossa, on aika alkaa suunnitella seiniä ja katosta. Seinät voivat olla avonaiset siten, että ulkoilma tulvii mukavasti kesäkeittiöön. Toiset taas haluavat lasittaa kesäkeittiön ympäriinsä. Lasittamisen avulla tilaa voi käyttää myös talvisin, jos sinne laittaa lämmityksen. Katoksi voi laittaa pergolaorsia, jotka näyttävät hyvältä. Paviljongin katon ei tarvitse olla samanlainen kalteva kuin esimerkiksi talon katon. Myös tasakatto sopii paviljonkiin oikein hyvin. Tämäkin on makuasia. Se, mikä miellyttää silmää eniten, käy ratkaisuksi.

magnetism