Suomalaisiin juhliin kuuluu ruoka

Suomalaisiin juhliin kuuluu ruoka Posted on toukokuu 10, 2020

Suomalainen ruoka on mutkatonta ja maukasta

Suomalaisten suosikkiruuat ovat pysyneet vuosikausia samoina. Hernekeitto, lihapullat, makaronilaatikko, silakkapihvit, nakkikeitto ja uunilohi tuntuvat maistuvan suomalaisille jo usean sukupolven ajalta. Suomalaisten ruokaperinne on perinteisesti hyödyntänyt hyvin paljon luonnosta saatavia raaka-aineita. Erilaiset marjat ja sienet kuuluvat yhä edelleen monen suomalaisten ruokapöytään, jonka lisäksi etenkin maaseudulla monet saavat täydennystä riistasta ja vapaasta kalasta.

Pohjoisen luonto on tunnetusti karu, mikä on tarkoittanut sitä, että Suomessa on syöty paljon sellaisia ruokalajeja, joita pohjoinen luontomme on tarjonnut raaka-aineeksi. Tästä johtuen suomalainen ruoka ei ole yhtä koristeellista kuin esimerkiksi monissa lämpimän ilmaston kulttuureissa, mutta sitä vastoin se on mutkatonta, ja ennen kaikkea maukasta.

Suomessa on aina arvostettu erilaisia perinneruokia, joita tarjoillaan nykyään enemmän erilaisissa juhlissa. Karjalanpaisti, kalakukot, poronkäristys, puhumattakaan erilaisista jouluruuista kuuluvat yhä edelleen jokaisen suomalaisen juhlaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö suomalaiset juhlat olisi jatkuvasti kehittyviä ja dynaamisia. Vaikka juhlapöytä notkuisi erilaisia perinneruokia, ei nykypäivänä mikään estä tekemästä hääjuhlasta vaikkapa naamiaisia. Niitä varten on ostaa tarvikkeita partyking.fi nettikaupasta, joka takaa juhlien onnistumisen.

Vaikka suomalaisissa juhlissa on perinteisesti ollut tärkeää, että juoma ei saa loppua, panostaa yhä suurempi osa ihmisistä laadukkaaseen ruokaan. Väkiviinojen sijasta juhlapöytään katetaan arvokkaita viinejä, ja erityisesti pääruokiin panostetaan. Hyvällä ruualla osoitetaan arvostusta juhlavieraita kohtaan, joskin se tarjoaa samalla isäntäparin mahdollisuuden loistaa omilla ruuanlaittotaidoillaan. Yleisesti mitä arvokkaampi juhla, sen tärkeämpää on pitää huolta, että myös ruoka on maukasta ja herkullista.

magnetism